Výrobníky ľadu Scotsman
Viete prečo si čističi výrobníkov ľadu v podniku nikdy nedajú ľad?
Na každom mieste, kde je dlhšiu dobu stojatá voda sa po určitom čase vytvorí jemná vrstva mikroflóry. Tak isto, aj v každom výrobníku ľadu sa po určitej dobe vytvorí vrstva slizu. Nedá sa tomu predísť. Pokiaľ sa o výrobník ľadu nestaráte a pravideľne ho nečistíte, môžu sa tieto slizké riasy a mikróby stať škodlivé pre ľudský organizmus a šíriť nákazu.
Takéto čistenie by malo prebiehať približne raz za tri mesiace, aby sa udržala kvalita ľadu. Toto je vec, ktorú vie máloktorý prevádzkar, pretože kto by si už len čítal dlhý návod na obsluhu. Výrobník predsa funguje, takže kým sa nepokazí, netreba sa oň starať. Preto keď prídu servisní mechanici na kontrolu do podniku, tak vidia v akom zanedbanom stave sa výrobník nachádza a tak si radšej v podniku ľad do nápoja odpustia.
Na trhu však existuje výnimka, ktorá sama cielene dbá o vlastnú hygienu. Výrobníky ľadu Scotsman sú jediné, ktoré sú špeciálne zamerané na svoju čistotu.
Systémy výrobníkov ľadu Scotsman, ktoré udržiavajú svoju čistotu:
- Iónty striebra v celom hydraulickom systéme. Všade, kde sa nachádza voda, je v týchto výrobníkoch vrstva striebra. Tieto iónty striebra spoľahlivo a účinne ničia choroboplodné zárodky pliesni a 99% baktérií, pričom zabraňujú ich usadzovaniu.
- Antibakteriálny filter. Sáčok, umiestnený v zásobníku, kde je uložený ľad aktívne čistí vzduch, aby zabraňoval pachom z okolia a šíreniu baktérií z ovzdušia.
- Kontrolka čistoty. Výrobníky sú naprogramované upozorniť na vyčistenie celého systému. Po 3 mesiacoch začne blikať kontrolka, ktorá upozorní obsluhu, aby ho vyčistila. Takže už nebudete musieť rozmýšľať, kedy bol naposledy výrobník čistený. Je to automatické a tak sa nemusíte o nič starať.
- Zachytávač nečistôt. Pod nádržkou s nástrekovým systémom sa nachádza malé viečko, v ktorom sa usádzajú zbytkové nečistoty. Dá sa ľahko vybrať a vyčistiť.
- Dokonale utesnené dvierka. Dvierka sa ľahko otvárajú a zatvárajú, takže ani pri nedbanlivom zatvorení nevznikne štrbina. Vlastnou váhou sa dovrú a tak zabraňujú dodatočnému znečisteniu z okolia.
Prečo udržiavať výrobník čistý?
- Šetrí peniaze. Správne vyčistený a nezanesený výrobník ľadu pracuje na maximálny výkon s minimálnym úsilím, takže šetrí energiu.
- Vyhnete sa mastným pokutám za hygienu. Kontroly môžu vziať vzorku z výrobníka a podľa toho vám udeliť buď mastnú pokutu, alebo dokonca zavrieť prevádzku.
- Žiaden bar nechce mať prezývku slizkého ľadu. Ľad ide predsa skoro do všetkých nápojov!
Prečítajte si aj:
Ako vám Scotsman ušetrí peniaze a ďalšie jeho vychytávky.
Tipy ako využiť ľad na lepší predaj.
Ako si vybrať správny výrobník ľadu.
Ako pripraviť priestor na montáž výrobníku.
Prečo kúpiť výrobník ľadu práve u nás.